Menu weselne 200 zł

Przystawki (do wyboru jeden rodzaj)

drobiowa terina podana na musie warzywnym

rolowana polędwiczka z suszonymi pomidorami z kremem balsamicznym

plastry pomidora z mozzarellą skropione pesto bazyliowym

staropolski pasztet z żurawiną i marynowaną gruszką

Zupy (do wyboru jeden rodzaj)

rosół z makaronem

krem grzybowy z groszkiem ptysiowym

aksamitna zupa z pieczarek

gazpachio pomidorowe z bazylią (hiszpański chłodnik)

Danie główne (do wyboru cztery rodzaje)

drobiowe sakiewki wypełnione suszonymi pomidorami i mozzarellą

rolada schabowa wypełniona szpinakiem

sznycelki wieprzowe zapiekane z pomidorami

rolada ze schabu z pieczarkami i serem

luzowane udko z kurczaka faszerowane warzywami

zrazy z farszem tradycyjnym

wieprzowina faszerowana grzybami

marynowane uda kacze w antonówce z miodem

grillowana polędwiczka wieprzowa

rolada drobiowa ze szpinakiem

medaliony z polędwiczki zapieczone z mozzarellą i pomidorem

faszerowane główki pieczarek mięsem i szpinakiem

filet z łososia w marynacie ziołowej

roladki rybne ze szpinakiem

dorsz w cieście ziołowym

Dodatki skrobiowe (do wyboru trzy rodzaje)

ziemniaki puree

ziemniaki z wody

pieczone ziemniaki z rozmarynem

kluski śląskie

ryż biały

ryż curry

Dodatki (do wyboru trzy rodzaje)

bukiet surówek: - marchew z jabłkiem; - buraczki, - mizeria

miks sałat z winegretem

warzywa parowane

marchew glazurowana

kapusta po bawarsku

młoda kapusta zasmażana z pomidorem i śmietaną

Sosy (do wyboru dwa rodzaje)

- myśliwski; - pieczeniowy ; - grzybowy; - koperkowy; - serowy

Zimne zakąski

platery mięs pieczonych (do wyboru dwanaście rodzai):

karczek w czosnkowej tonacji

schab wypełniony morelą

rolada drobiowa z kolorową papryką

schab szpikowany wędzoną śliwką

indyk w papryce

karkówka pieczona w ziołach

rolada z boczku i miesa

karczek szpikowany śliwką

rolowana poledwiczka faszerowana suszonymi pomidorami i serem

schab wypełniony morelą i figami

rolada z drobiu z rodzynkami

rolada z kolorową papryką

pasztet staropolski

schab ze szparagami w galarecie

tymbalijki drobiowe

galantyna drobiowa

sałatka tradycyjna

sałatka gyros

sałatka z brokułem i prażonym ziarnem słonecznika

sałatka meksykańska z fasolą czerwoną

sałatka z selera i kurczaka z ananasem

sałatka capresse z bazylią i mini mozzarellą

sałatka z szynki i sera

sałatka meksykańska

krucha sałata z grilowanym kurczakiem

sałatka grecka

jajka z musem szynkowym

jajka z musem z tuńczyka

faszerowane jajka pieczarkami i porem

roladki śledziowe na sosie cygańskim

śledź w śmietanie

śledź w cebuli

buritto z farszem meksykańskim

tortilla z kruchą sałatą

roladki z kurczakiem

szpinakowa rolada z łososiem

marchewkowa rolada z wędzoną rybą

deska serów z winogronami

pieczywo

pikle, marynaty, zimne sosy

Dania ciepłe

(do wyboru jedno danie)

gulasz mięsny z kolorowymi paprykami

pieczysty udziec serwowany w całości w obecności Państwa Gości, podany z sosem żurawinowym i warzywami grilowanymi

luzowane udka wypełnione farszem szpinakowym w sosie śmietanowym

(do wyboru jedno danie)

bogracz wieprzowy

stroganow indyczy z pieczarkami

barszcz z pasztecikiem

Dane kontaktowe:

ul. M. Przybyły 20

54-512 Wrocław

+48 501 488 505, +48 607 883 854

kontakt@restauracjaorlegniazdo.pl