Menu weselne 170 zł

Zupy (jeden rodzaj do wyboru)

rosół z makaronem

krem grzybowy z groszkiem ptysiowym

aksamitna zupa z pieczarek

gazpachio pomidorowe z bazylią (hiszpański chłodnik)

Danie główne (trzy rodzaje do wyboru)

drobiowe sakiewki wypełnione suszonymi pomidorami i mozzarellą

rolada schabowa wypełniona szpinakiem

sznycelki wieprzowe zapiekane z pomidorami

rolada ze schabu z pieczarkami i serem

luzowane udko z kurczaka faszerowane warzywami

zrazy z farszem tradycyjnym

wieprzowina faszerowana grzybami

marynowane uda kacze w antonówce z miodem

grillowana polędwiczka wieprzowa

rolada drobiowa ze szpinakiem

medaliony z polędwiczki zapieczone z mozzarellą i pomidorem

faszerowane główki pieczarek mięsem i szpinakiem

filet z łososia w marynacie ziołowej

roladki rybne ze szpinakiem

dorsz w cieście ziołowym

Dodatki skrobiowe (dwa rodzaje do wyboru)

ziemniaki puree

ziemniaki z wody

pieczone ziemniaki z rozmarynem

kluski śląskie

ryż biały

ryż curry

Dodatki (dwa rodzaje do wyboru)

bukiet surówek

marchew z jabłkiem

buraczki

mizeria

miks sałat z winegretem

warzywa parowane

marchew glazurowana

kapusta po bawarsku

młoda kapusta zasmażana z pomidorem i śmietaną

Sosy (jeden rodzaj do wyboru)

- myśliwski; - pieczeniowy; - grzybowy; - koperkowy; - serowy

Zimne zakąski

platery mięs pieczonych (osiem rodzai do wyboru):

- karczek w czosnkowej tonacji

- schab wypełniony morelą 

rolada drobiowa z kolorową papryką

- schab szpikowany wędzoną śliwką

indyk w papryce

- karkówka pieczona w ziołach

rolada z boczku i miesakarczek szpikowany śliwką

rolowana polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami i serem

schab wypełniony morelą i figami

rolada z drobiu z rodzynkami

rolada z kolorową papryką

pasztet staropolski

schab ze szparagami w galarecie

tymbalijki drobiowe

galantyna drobiowa

sałatka tradycyjna

sałatka gyros

sałatka z brokułem i prażonym ziarnem słonecznika

sałatka meksykańska z fasolą czerwoną

sałatka z selera i kurczaka z ananasem

sałatka capresse z bazylią i mini mozzarellą

sałatka z szynki i sera

sałatka meksykańska

krucha sałata z grilowanym kurczakiem

sałatka grecka

jajka z musem szynkowym

jajka z musem z tuńczyka

faszerowane jajka pieczarkami i porem

roladki śledziowe na sosie cygańskim

śledź w śmietanie

śledź w cebuli

buritto z farszem meksykańskim

tortilla z kruchą sałatą

roladki z kurczakiem

szpinakowa rolada z łososiem

marchewkowa rolada z wędzoną rybą

deska serów z winogronami

pieczywo

pikle, marynaty, zimne sosy

Dania ciepłe 

(do wyboru jedno danie)

gulasz mięsny z kolorowymi paprykami

pieczysty udziec serwowany w całości w obecności Państwa Gości, podany z sosem żurawinowym i warzywami grilowanymi

luzowane udka wypełnione farszem szpinakowym w sosie śmietanowym

(do wyboru jedno danie)

bogracz wieprzowy

stroganow indyczy z pieczarkami

barszcz z pasztecikiem

Dane kontaktowe:

ul. M. Przybyły 20

54-512 Wrocław

+48 501 488 505, +48 607 883 854

kontakt@restauracjaorlegniazdo.pl